A Németországból származó és a világ számos pontján elterjedt , kemény lélegző expandált Neopol , egy olyan masszív szerkezetű rendszer , amely tökéletesen megfelel igényeinek és anyagi vonzata is megfizethető.
A neopol- rendszer korunk legkorszerűbb technológiájával készült építőeleme .
 prokonceptfalepitese
Egészséges , környezetbarát
Fontos szerepet játszanak életünkben az egészségünkre és környezetünkre gyakorolt káros környezeti hatások . Éppen ezért fontos , hogy mivel a Polisztirol alapú Neopol , teljesen ártalmatlan az egészségre semmilyen kárt nem okoz , ezzel is csökkentve a mindennapjainkban minket érő negatív hatásokat .
Az egyenletes szigetelés következtében a falon nincsenek hőhidak , a fal nem nedvesedik , a penészgombák nem telepednek meg . Ez nagyon fontos az allergiás megbetegedések tekintetében . A masszív és energiatakarékos Pro Koncept alapú Neopol légáteresztő képességének köszönhetően a térben keletkező pára koncentrációja nem nő , nem keletkezik belső légmozgás .
 
Energia – Megtakarítás
Az új házunk tervezését , több szempontok figyelembe vétele mellett készítjük elő , mivel a mai gyorsan növő energiaárak és a későbbiekben is befolyásoló tényező a családi kiadások minél kisebbre  való csökkentése .
Ezzel a masszív Neopolal elérjük mind azt , amivel most és a későbbi évek folyamán is szembe kell néznünk ahhoz , hogy nyugodt békés életet élhessünk a XXI . században .
A falazóelemek szigetelésként szolgálnak kívül-belül , ezért 50-60%-al csökkenthetjük az energifelhasználást . Nem kell külön szigetelni , a tetőtérben sem .
Hőátbocsátási tényezője rendkívül alacsony ( k = 0,24 W/m2 K ) . Tehát a kazán és radiátor rendszerből is csak a kisebbekre van szükség . A gázfogyasztás egy kb. 100m2 alapterületre levetítve a téli hónapokban 10-12 ezer forint . Télen meleg , nyáron hűvös .
A Pro Koncept alapú neopol-rendszerből épült legrégebbi lakóház 50 éves . Az öregedés legkisebb jelét sem lehet fölfedezni a falazaton .
 
Jelentős hasznosalapterület – növekedés
A Neopol háromrétegű falszerkezetből áll össze:
-   6 cm neopol  -  külső szigetelés
- 14 cm neopol  -  teherhordó szerkezet
-   5 cm neopol  -  belső szigetelés
 
A falazat elemei :
- szögelem
- áthidalóelem
- falvégelem
- koszorúelem
- falazóelem
- sarokelem
 
Ezeket figyelembevéve a hazánkban elterjedt 38-as téglából készült falazathoz képest a 25 cm-es Neopol-rendszerrel 10%-al nagyobb lesz a hasznos alapterület . Egy 110m2-es lakóépületnél ez 7 m2 –t jelent .
 
Gyors , tiszta építkezés
A „lego”- szerű elemekből, egy szint falazatát 1-2 nap alatt elkészítjük a m2 függvényében .
Az anyag könnyen formázhatósága miatt , az egyszerűtől a bonyolultig , bármilyen boltív , kerek nyílás vagy íves homlokzat építhető .
A belső burkolatokat kialakíthatjuk gipszkartonnal , műgyanta alapú vakolattal , hagyományos mészvakolattal , különféle belső burkolóanyagokkal , csempével .
A külső burkolatokhoz pedig használhatunk Dryvit nemes vakolatot , amihez nem kell külön Nikecell hőszigetelést alkalmazni , mészvakolatot , faburkolatot , terméskövet , kőburkolatot vagy dísztéglát .
De mielőtt a burkolatokat felhelyeznénk  , előtte a gépészeti csöveknek a helyét alakítjuk ki , amit hőkéssel pár óra alatt érünk el és nincs szükség vésésre , ami napokig is eltarthat .
Nincs építési törmelék . A munka zaj és hulladék mentes .
A tetőszerkezet kiépítésénél  nincs szükség tetőlécezésre , fóliázásra , hőszigetelésre mivel , ennek a három munkafázisnak a kihagyásával megkezdhetjük a hagyományos fa ácsszerkezet elkészítését . Tehát a Pro Koncept alapú Neopol tetőelemmel elkészült ház , mint ahogy a munkafázisok kihagyásával  pénzt ,energiát , időt nyerhetünk . Teherbíró képessége nagyon jó , akár betoncseréppel is fedhető .
 
Kivitelezés
 
A munkaárok kiemelése géppel történik , a kiemelt föld a szükséges helyeken feltöltésre lesz felhasználva . Beton sávalap készül 1 – 1,2 m mélységig , vasbeton – koszorús megerősítéssel. A lábazat zsalublokkból készül , erre 10 cm vastag acélhálós vasalású szerelőbeton kerül elhelyezésre , 10 cm homokos kavicságyra helyezve .
A talajnedvesség elleni szigetelést a lábazati sík teljes felületén 2 rétegű GV 3 –as lemezzel végezzük .
A főfalak 30 cm NF vastag YTONG  elemekből , a válaszfalak 10 cm vastag NF YTONG elemekből készülnek , YTONG ragasztóhabarcsra falazva .
A födémszerkezet előre – gyártott vasbeton – ( E , EU jelű )gerendából készül a hozzá tartozó béléselemmel .
A tetőszerkezet hagyományos – szelemenes , fogópáros – fedélszék , legalább II . osztályú fenyő fűrészáruból készül . A falszerkezeteket beépítés előtt gomba – és lángmentesítővel kezeljük.
A szobák parketta , más helyiségek kerámia lap burkolatot kapnak .
Falak belső oldala diszperziós festékkel lefestve fehér színben a vizes helyiségek 1,5 m magasságik csempe burkolattal ellátva .
Műanyag külső nyílászárók kerülnek beépítésre , a beltéri ajtók tömörek , tüzépen beszerezhető méretűek .
A homlokzatképzés vékony nemes – homlokzatvakolattal történik .